Tuesday, October 27, 2009

LAWATAN SAMBIL BELAJAR

Sesuatu yang dalam sejarah, dah lama ditinggalkan a.k.a kalu sendiri-sendiri xdok pasai eh nk buat tapi memandangkan aku dh jdi lawsher wlaupun just gstt jdi aku dan kembar gstt aku layan jer lah…buat kenang-kenangan bersama student 3A9 dan destinasinya plak?kehkehkeh..Kay EL (huhuhuhuhu)

Bila namanyapun Lawatan Sambil Belajar jdi tentative program sudah semestinya bercorak tidak santai or ala-ala jimba a.k.a berkonsep ilmiah.

:: TENTATIF PROGRAM ::


** InStiTuT JaNtUNg NeGaRA**
Trip intention actually nk expose student2 nie life di hospital selain tingkatkan semangat dorg tuk jdi DR. So nie dikira sebgai official trip la..IJN is one of private specialist center in any heart failure issues yang mna all of their DRs terdiri daripada specialist & experienced DR (bkn DR baru posting eh). Aku & student diberi kesempatan duduk atas katil yang Tun Det tidoq.hhehhe..

** SuRia KLCC **
Alahai mcm xdak tempat len la nk shopping..tp p jugak lah menonggek2 kat make over Mac tu..

** MuZiuM NeGaRa**
Tak penah terimpi dalam idop nk pgi wat official trip ke sini..tp during my first n maybe last trip aku jumpa sesuatu yang menarik gak la utk dipost dlm entry ni..jgn xpecaya ni duwet yang org dlu guna..jadi bayangkan kalu bwk suma duwet nie p pasor mau rebeh poket.xpun terjojol kaki n kepala menatang tu.kahkahkah

** PLaNeTaRiuM NeGaRa**
Erm masuk tgok movie jer pun, but yg interesting screen dia lagi hebat dri plasma tv 29”..screen cinema in half sfera curve shape..mmg bila scene ketapi lalu tu mmg lalu ateh kepala kita..tp yg potong + ilangkan mood menonton bila ank sapo tah melalak sepanjang 20 minit tayangan tu..tensi2

**TaMaN TaSiK TiTiWanGSa**
Layanzz..posing2 ngalahkan student..hehhhehe..nk naik Eye on Malaysia pun depa dah kidnap p Melaka..


**COSMO'S world TiMeSquARe **

Dulu eachtime p TimeSquare aku biasanya lepak nk McD tu jer tgok org terjerit2..hri ni student soh cikgu2 jerit skali…huahuahua..nmpk cam takut..tp bila ride, xdak menda pun.lagi dasat ride menatang swing yg abg aku pekena aku n ana kat Pesta Penang tu..


video
Penginapan : Hotel Heritage Season, Old KTMB Building ( walawey mcm nk teriyak bhai cari hotel nie!skali kat KTMB lama..panas!panas! aku nk marah ..aku nk marah..sia-sia dok KL 6 tahun lebih )

:: Secara konklusinya ::
Fun la jugak wlaupun terdapat bebrapa insiden yg mbuatkan gue&geng membare.. I giv 3 stars..huhuhuhu..



“Zoom Malaysia. Melanconglah dlm negara, segalanya ada di Malaysia..- promoted by Maria Tunku Sabri :)”