Thursday, January 29, 2009

Can this blog be awarded as 'cute'

aku nie dah la xreti lagi..almaklum la super amatur dlm blogspot nie..tp memandangkan cikgu to-be awardkan kat aku..jdi aku layan jer lah..zzzzassss
The rules of this award are:-
1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda



pe kejadahnye coding byk bebenor nie..tawakal jer lah gambo nie kuar ke dak..huhuhu

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda
part ni aku lum khatam..cikgu has tulun!!cam ner aku nk linkkan ke blog hg..ermm belasah la..try & error..keh2 ..memalukan betoila..IT grad xtau nk explore IT stuff.jgn pkir serong ek..degree aku aku xbeli tau..3 1/2 tahun aku panjat bukit tu p kelas..hehhe..
cikgu to-be : la sesatu nya org yg memberi award ni pd aku merangkap pembangkit nafsu aku untuk menceburkan dri yg alam blogspot nie..aku sgt kagum pd blog dia yg menarik + tertarik tu..credit for cikgu-to-be yerr..

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

1st FACT ttg aku : this is truly fact la..aku nie baru nk berjinak2 dlm dunia blog, jdi aku sgt2 lah keciputan idea..tp harap pem'blog' yg pro boleh la sedia mmberi tunjuk ajar..dan komen yg membina & membantut pun bedal aah..
" buat cempedak diluar pagar, amik galah tolong jolokkan,
sya budak baru belajar, dah siap coq cempedak jgn lupa ajak aku sekali mkn"..hhehe

2nd FACT ttg aku : minah rempit sejati dari keladi.huhu..adik aku yg bgi title nie kat aku..mau xnya kuda aku tu cm mat rempit dah dia tukaq cm2 bendaalah..suka2 hati dia ja bt cm reta sendri..tidak ketinggalan aku perempit kodok yg agak kureng berhemah terutama sekali bila atas PG bridge..apa ke halnye asyik dok brek2, aku nk selit pun xleh ..tension toi la..aku nk jer send suggestion letter kat guat ng boleh x kalu kita wat rules.. For attention to : nyonyak2 dan apek2 tua yg wat keta cm kura2 & yg baru setahun jagung bwk keta diharamkan menaiki jambatan..sila berambos p naik feri

..ini krn kalu 100m asyik dok tekan brek 100x dah, hangin satu badan, rsa cm nk langgor jer belakang keta mangkok hayun tu..bila tahun nk sampai weyh, umah aku jauh lagi!!
3rd FACT ttg aku : teringin sgt2 thap gaban nk jdi cikgi..huhuh..betoi wei.aku nie dah apply cikgu insyaAllah tahun ni masuk 6x dah..agaknya aku nk kena mandi bunga @ mandi bwh cucuq atap sekolah memana kot baru termakbul cita2 aku nie kot ek
4th FACT ttg aku : suka lepak kat umah kalu xdak pe2 hal + xdak boya..hhehhe..plus amatla alergik pd org yg asyik nk ajak berjln jer..rimeh ler, cuti2 tu bwk2 la dok umah, simpan duit zaman gawat2 nie. Kalu sekali sekala xpa la.bkn pe aku da msalah org lain beria ajak kuar, tp dia lum sambaq pe2, aleh2 aku dah kilik kiri kanan..huhuhu.dan aku perasan aku semakin setia pd hobi ni tetambah bila aku balik dok hometown..lagilah aku menjdi bibik seharian di kala waktu coti hjung minggu..bagus gak bleh gak aku menajamkan skill kesuriumahtanggaan aku nie..huehhuehhueh..bekalan di hari mendtg..
5th FACT ttg aku : kununnyer xsuka shopping..tp aku xtau mana duit aku habis..nk kata aku derma kat mangsa2 tsunami @ kekejaman zionis kat gaza xpulak..tp xdinafikan seorg yg selalu overspend..hhehhe..conthnya: nawaitu aku p nk beli blaus jer..nnti bukan takat blaus..skali ngn jeans, serkup , hair band , perfume keta, baju kecik..baju besaq..suma aku taram..balik umah, masuk jer pintu bilik mula la rosek cari calculator..sgtlah tidak baik yer berkelakuan sepeti ini kerana akan menkayakan tokei2 kedai
6th FACT ttg aku : sgt suka gelak sepueh2nyer..aku rindukan kaki gossip aku, partner2 lepaking, wat lawak pastu gelak besaq2..best toila..bercerita gelak mkn..bercerita gelak mkn..bla..bla..bla..feel ooo..layan gak
7th FACT ttg aku : sgt tidak suka melihat inbox aku penuh.tetambah lagi forward email yg mai dri org yg aku xsuka..ee kenapa eh aku rsa sengal sgt2..aku akan peramkan dlm inbox, tp xsampai hati lak nk trash out..hahhaha..
3rd last FACT ttg aku : yg setiap mlm sebelum tido akan menanam cita2 untuk bgn pagi & smpai tempat keja awai..tp dah 4 tahun aku bergelar ‘employee’, cita2 tu belum penah terkabul..salah sape nie??
2nd last FACT ttg aku : sgt benci melihat jarum weightscale yg senantiasa bergerak ke kanan and haram xpenah bergerak ke kiri..hhehhe aku dok gila nk kurus cm 'wulan' kat tv1 tu..ish2 sampai mati pa xkn dpt punya memandangkan aku berpantang skrg..pantang tengok bedal..kahkahkah..aku rindu majalina versi makin cun..pehh
Last FACT ttg aku : yg masih belum ber’hubby’, ber’fiancee’, ber’bf’ and etc yg seangkatan dgnnya….hhuhuhu..adakan ini salah satu penyalahgunaan blog untuk tujuan peribadi..pe2 je lah..kata nk fact bout me maa..
and the award goes to..

adida : kwn yg dah expert dlm blogging jugak..huhu..laki dia ensem oo..
sapa lagik? entah xdak dah kot

5 comments:

CapT said...

jue.. aku tensen x abes lagik nih.. kalau aku dedikasikan tensen aku kat hang.. aku sure hang bleh agak sapakah orang tuh.. kan?kan?kan?

JuE : said...

capT >> mmg sudah pasti aku kenai..lum dedikasi lagi aku dah bauu..hahhha

CapT said...

jue.. aku terasa seperti nk stop follow.. tp bila tekan stop tuh.. x gamak la plak nk proceed.. kesian.. huhuhu.. dia admire kat aku.. nk buat camno.. so x pa laa.. layannn zasssss.. kahkahkah

JuE : said...
This comment has been removed by the author.
JuE : said...

capT >> sifat keibuan dah keguruan hg yg meyelamatkan keadaan.huhuhu...xpa pi lah peminat maa..glamor u