Wednesday, July 01, 2009

cuci sawang jap..

elo..elo..boeno zias..

mmg dah bersawang teruk blog nie..bkn nk kata nk login, nk lalu pun x..yg dah sememangnya amatur bertambahla amatur a.k.a lembap a.k.a kekaratan idea..
tp aku da reason yang tersendiri penyebab aku dah lama x memblog. mari kita lihat carta.

di tangga ke-3 : profesion aku sebagai lawsher x memberi ruang untuk aku pedulikan blog aku nie.semua masa di sekolah diperuntukkan untuk P&P dan relief kelas..hahhha
di tangga ke-2 : each time aku p menempek depan pc kat staff room tu kan, aku rsa cm byk jer mata memandang kalu aku mula bukak mail.yahoo.com & keladian.blogspot.com..ehhehe..jdi aku pun malaslah..xreti2 ke lagi ker? "no personal stuff during working time plzzzz!!!"
di tangga pertama : aku mmg xsempat nk wat pun sbb keja berlambak yang patut diberi lebih priority..even worst i got no pc at home, so kesulitan amatlah dikesali...haha..jdi lagi susah ler ceriternyer..

Dalam masa 5 bulan ni banyak sgt menda yang jadi dlm idup aku..
nk jugak tu citer kat cni..kalu de sesape yang xnk baca boleh blah dari blog nie..hehhe..mcm penah dengar je kan ayat nie..( mama budak ticik, sorry pinjam ayat hg sat. jgn mare )..mcm ler de org baca blog aku nie..hahha..xpa la sukahati aku la nk perasan, blog ni aku yang punya..hahha

pejam celik dah nk masuk 5 bulan ni dah aku jdi lawsher xbertauliah, walaupun aku nie punya intention nk masuk gomen jer, tp pe yg aku dpt summarizekan kehidupan seorang lawsher quite fun dan byk experience yang aku gain dari skul yang dibanggakan oleh penduduk seantero kulim nie..aku dh byk gak join aktiviti skul n atleast xlah terkezut sgt otot2 ni kalu dh jdi lawsher hakiki nnti..kahkahkah..da angan gak lagi tu wlaupun dah failed intw for both kpli n dpli..proudly i announce that im goin to apply again kpli for the 7th times this coming Aug. mcm teacher-to-be kata sooner or later akan dpt jugak..aku pegang tuu ckp hg, aku harap one day my dream will become true.ape yang penting??dont give up..rezki Allah nie de, cumanyer nk kena sob ba ro..insyaAllah..cm per yg En.Hamdan from JPT dgn muka dia yang kering wat derk, xda perasaan tu sound ckp "terima hakikat lum rezki awk". Walaupun hati aku panas membara geram sampai aku menitiskan air mata yg diimport dri kulim memecut ke putrajaya kurang dri 24jam setelah result DPLI kuar,tp xpa wak tetap sabbarrrr..think of the good side of it, think of the hikmah from wat had happen, then only i will get less tension.hehhhe..aku cuma berdoa pe yg Allah aturkan untuk aku elok2 belaka lah, walaupun de gak rezki yang aku tolak..aku cuma sabar menanti & mengharapkan ending yang baik untuk my future undertaking sambil muhasabah dri menjdi lebih baik dari aku hari ini..aminnn..
pe lagi citer dlm 5 bln nie..aha my bro get married..congrats bro and welcome to my new s.i.l, kak pae!hehhe..sempoi lah..u rock!
n kami sekeluarga jugak kehilangan tok tercinto 2 minggu before my bro kawen..xdan gak tok tgok pejan kawen.doakan tok ditempatkan di kalangan hamba2Mu yang beriman, Ya Allah..alfatehah!

nnti nk wat entry intw session dpli aku yang ampess tu n camping ke g.jerai setelah 10tahun xpegi camping, finally i've one, the most recent one.hehhe.bt not now la, nk balik tido sbb akak kat cc nie pun dah mcm bg signal soh bla ja..hehhhe..c yaa, daaaa



2 comments:

Anonymous said...

Salam Jue...akak rase kor ni berbakat le...apasai masa kat JCI bakat terpendam kor ni x nampak....hehehe nampak le gile2 tu...

Apapun don't give up...wishing yr dream will come true...InsyaAllah

JuE : said...

siapakah gerangannyer akak ni?
berbakat ka?ish2..hentam pun berbakat meh..ni suntikan semangat ni untuk berjaya dlm bidang blog-memblog ni..hehhe..tocey2