Wednesday, December 28, 2011

Back to the corner

Dah lama dok2 tangguh nk visit blog lapuk aku nie, tetapi nawaitu tu terpaksa ditunda atas sebab2 yang tidak diingini..Bak kata mak sy," cikgu ni bz noooo"..hehhe..tp memandang sy telah bertukar status kepada penganggur & fultime housewife so i got lots of free time. somi sy pun dok tny bila nk update blog ni, lama dah xupdate..(eh!taip blog mana leh paksa2 nnti ilmu xmai, dia kena bila dpt seru baru syiok berceritya,laju ja idea kuaq dri otak nie nk berceloteh, baru membuak2 menda nk cerita)hehhe..jgn mare yer..thanks kepda somi sy, sb dia selalu beri semangat pd sy untu meghapdet blog nie, cuma sy jer yg tak berkesempatan..adakah krn sy betul2 tidak berkesempatan atau kebzian bermuka buku menyebabkan sy jrg ke blog sy..mmg la FB ni berhantu siot, hari2 nk jer bukak..berjam2 boleh mghadap fb tu..heran sungguh pdhal xdak bt per pun..just mengomen n baca komen..lagi menjadi2 kalu komen kita tu berbalas..baru kita wont feel alone n excited nk fb hari2..bg aku, fb ni merapatkan hubungan dgn kwn2 lama, kdg2 tu bukannya aku komen or pm depa pun , tp just tgok..dia ni dah kawin lum, ank dah berapa, keja pa...hahhahah..kepoh la katakan..xdak la sj ja..syok tgok kwn2nya perkembangan..akan diriku tidak lupa yg suatu masa dlu mereka2 ni pernah tido sebantal dengan ku, mkn sepinggan dgnku (ni untuk member2 pompuan la)..yg ex-schoolmate, universitymate or colleague plak mengingatkan balik kenangan lama msa study n keja dlu..its a wonderful experience i ever had in my life, and sincerely i miss all those things. And finally its make me realised that i am getting older..OMG! In few days coming, my age is 'going out of calendar'. Tp xpa, yang penting I'm glad with my life now..i got everything i dreamt of..i have a husband who really love and care about me (thanks abg!i love u veli2 much) and i've become a teacher(a real teacher neh) insyaAllah in nearly future time...sooonnn going to be a mother..semua ni adalah rezki and takdir ketentuan Allah s.w.t yg syg dan kasihkan hambaNya. And me?i should pay Him back with my syukur dan ibadah yang memberi kebahagian pada aku & keluarga di dunia serta akhirat...Amin..Alhamdulilah

2 comments:

CapT said...

siapakah yg menjadi rakan sepinggan, sebantal dan serempit pekena buboq nasik kt kg baru?? soklan cepu mas tuhhh

JUHAIDA CHE HASIM said...

sapa g wei...ahaks..rakan sebantal aku dah meninggal mesia, tiba di doha dah nu