Saturday, February 05, 2011

:: Fishing of the Month ::


Minggu pertama januari >>
aR : "weekend ni aR nk g memancing kat teluk intan ngn kwn yg meniaga ck teaw kat shAlam.."
Lepas seminggu >>
aR : "weekend nie aR nk p memancing dekat P.Indah ngn Wan"
Lepas dua minggu >>
aR : "Ni ex-hsemate aR ajak g mancing kat kolam.."
Masuk February 1st week >>
aR : "minggu ni balik kg ari sabtu Wan dah plan nk g memancing kat pulau bla..bla..naik bot..jdi hari Sabtu aR x free la s**.."


ADA APA DENGAN MEMANCING ??


" Orang lelaki suka mancing pasal memang memancing ni antara sukan hardcore. Panas, hujan, ribut, dll cuaca yang membuat perempuan cepatkong dan sakit. Tapi kalau kaum hawa ni dah terbabit, memang diorang akan lebih hebatdari kita. Antara sukan yang dorang lebih hebat bila dah join ialah Squash -darling aku, Dato Nicol Sayang , Boling - Shalin, Lawn Ball - Lupa nama... dll. Tapi apapun, lelaki suka mancing aku rasa pasal lelaki ka
n suka melepak dan santai sesama member, sambil ngopi, pekena rokok, layan borak dan tunggu joran melentur ganas...perghh.. ( perempuan tak suka sangat camtu...hehehe..)
- petikan dr satu forum yg digooglekan


1 thing im most worried ialah cm ner nk menjdi sorg yg supportive a.k.a memupuk kechentaan terhadap hobi memancing pasangan sdgkan aku bkn kaki pancing..hohoohoho..
Kalu aku diajak pegi memancing below are possible situation that might happen :
* sy tidur dlm khemah tnpa menghiraukan ujan mahupun ribut di luar khemah
* sy menghadap laptop bermukabuku
* sy menghadap laptop blogging
* sy menghadap laptop tgok korean/taiwan/japan drama series
* sy bca novel "love story" yg sy suka
* sy lapar lalu sy tgok stok mkanan,dan 2 saat kemudian sy mkn dgn lupa dirinya :)
* sy kuar dari khemah dan pegi menganggu konsentrasi aR memancing
* sy kuar dari khemah dan pergi mencomel dgn aR dan mengajukan soalan seperti di bawah
"kenapa xdpt ikan pun, bila kita nk balik, cni byk nyamuk la aR"


oleh krn kesukaan a.k.a hobi yang xlekang dek panas xlapok dek ujan aR ialah MEMANCING,
jdi i've come out an idea tuK buat entry nie..bt julung2 kalinya sempena 'Fishing of the Month'..famous in ShAlam & Penaga oo..



Moral of the story : Jgn ajak sy pegi memancing serta jgn tinggal sy sorg dan pegi memancing selagi sy xjatuh chenta pd hobi nie.kalu nk ajak jugak pastikan dpt ikan BESAR gilerrr -->>spt gambar hiasan di atas yer bgi tujuan menyuntik semangat & kechentaan sy pd hobi aR ni...kihkihkihkih

1 comment:

JUHAIDA CHE HASIM said...

ada org mrh ker ngn entry nie?